KCD 1 - DKOD 1 (19-12-2010)
Afgelopen zaterdag, 17 december 2010, moest DKOD tegen KCD in Doorn. We waren goed voorbereid en Addie had ons alle weetjes over KCD verteld. Na de gewonnen wedstrijd in Utrecht stonden we in de top 3, gedeelde 3e plaats met KCD en als we van KCD zouden winnen, zouden we in de top 3 blijven staan. Het was voor beide clubs dus een belangrijke wedstrijd en wilden allebei winnen om in de top 3 te blijven staan!

Met alle vertrouwen gingen we richting Doorn om onze laatste wedstrijd van 2010 te spelen. Gelukkig lag er niet te veel sneeuw op de weg en deden we er niet langer dan 3 kwartier over.

Daar aangekomen hadden we nog alle tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Marieke Houtriet, en natuurlijk niet te vergeten onze trouwe fan Gijs, wisten dat het een belangrijke wedstrijd zou zijn en waren er dan ook om ons aan te moedigen.

Met 2 wissels op de bank gingen we de wedstrijd in. DKOD scoorden het eerste doelpunt, maar kwam al gauw achter te staan met 3-1. Tot 4-2 wist KCD ons voor te blijven al duurde dat niet lang. DKOD wist terug te komen tot 4-5. Het eerste kwartier werd er veel gescoord en het werd 5-5. Er werden veel vrije ballen en strafworpen gegeven. Zowel voor KCD als voor DKOD. In de rust was het 6-7.

Na de rust werd er veel gescoord en het ging gelijk op. Na de 10-10 gebeurde er iets tussen Coen en zijn tegenstander, Maurits van Dijk. Maurits bleef heel provocerend tegen Coen aanstaan, wanneer Coen de bal uit moest nemen. Coen duwede hem een beetje te lomp weg en daar lag hij op de grond (Goede toneelschoolactie), maar de scheidsrechter had niet gezien wat er gebeurde. Gelukkig maar, hè Coen?

Daarna bleef er de hele wedstrijd een nare spanning hangen, beide clubs wilden en zouden moeten winnen! Maurits trok nog een keer zijn mond open tegen de scheids en kreeg een gele kaart. Het scoreverloop ging nog steeds gelijk op en tot 14-14 bleef het gelijk. DKOD kwam voor te staan met 14-16 en er was nog anderhalve minuut te gaan. De spanning was om te snijden en het publiek hielp daar sterk aan mee. Al helemaal toen Coen op de grond viel en deed alsof hij alle banden in zijn knie had afgescheurd. Hij was duidelijk toe aan 2 weken trainingsrust en die zou die ook krijgen van de trainer(haha).

In de laatste minuut kreeg DKOD 2 maal de bal tegen, 1 keer voor schotdreiging en 1 keer door de bal te lang vast te houden. Bij die 2e bal deed Addie zijn mond open en riep naar de scheidsrechter dat het geen verdedigen is wat KCD deed. Hij werd beantwoord met een gele kaart. DKOD bleef doorvechten en KCD wist nog maar eenmaal te scoren. Eindstand: 15-16. DKOD staat in de top 3!!

De volgende wedstrijd zal 8 januari thuis tegen Koveni plaatsvinden! Kom allemaal kijken, om 18:10 zal DKOD 2 tegen Koveni 2 spelen en om 19:30 DKOD 1 tegen Koveni 1, waar oud DKOD-speler Raijmond Soerjonotokoesoemo speelt.

Het volgende wedstrijdverslag zal geschreven worden door Mariëlle Jansen.

Allemaal fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling!